Prešovčania pred zápasom pravdy v Bukurešti

14.10.2005 Celý región

Prešov 14. októbra (TASR) – Hádzanárov slovenského majstra Tatrana Prešov čaká v sobotu (18.00) v Bukurešti na palubovke miestneho Dinama Baumit ozajst...
Prešov 14. októbra (TASR) – Hádzanárov slovenského majstra Tatrana Prešov čaká v sobotu (18.00) v Bukurešti na palubovke miestneho Dinama Baumit ozajstný zápas pravdy. Tretie vystúpenie Šarišanov v F-skupine Ligy majstrov do veľkej miery napovie, či sa s pohárovou Európou po skončení skupinovej fázy rozlúči aj posledný slovenský mužský zástupca, alebo bude pohárová púť Tatrana ešte pokračovať.

Po úvodnom zakopnutí s Košicami a remízou s vicemajstrami z Považskej Bystrice síce v extralige Prešov kráča od víťazstva k víťazstvu, jeho pôsobenie v elitnej súťaži zatiaľ nastavuje pravdivé zrkadlo priepastného rozdielu úrovne medzi domácou súťažou a ligou šampiónov. Zverenci trénera Františka Šulca v 1. kole inkasovali najskôr na domácej palubovke dvanásťgólový debakel s maďarským Veszprémom a minulý týždeň sa vrátili z Quijote Areny v španielskom Ciudad Reale s pocitmi možno podobnými nositeľovi mena haly po jeho preslávenom boji s veternými mlynmi. Prešovčania opäť v úvodnej štvrťhodine držali krok s popredným európskym tímom, no nakoniec aj napriek veľkej snahe neodvrátili pätnásťgólovú nádielku (39:24).
Vlaňajšie víťazné ťaženie v H-skupine, z ktorej zeleno-bieli postúpili až do osemfinále LM, sa reálne nezopakuje, ešte stále však slovenský šampión môže dúfať v 3. kolo Pohára víťazov pohárov, do ktorého sa dá postúpiť z tretieho miesta v skupine. Hlavným konkurentom v tomto boji je rumunský kvalifikant v skupine, ktorý má zatiaľ tiež na konte dve prehry, no s omnoho lichotivejším skóre (doma so Ciudad Real o päť a vo Veszpréme o desať gólov).
Pred šestnásťhodinovou cestou autobusom do rumunskej metropoly stihli ešte Prešovčania odohrať v stredu východniarske derby v Sečovciach, ktoré síce vyhrali (33:26), no po nešetrnom zákroku súpera v ňom takmer prišli o Huňadyho. \"Obrovská pomliaždenina na zadku by mu však nemala zabrániť v štarte, \" informoval po príchode do Bukurešti prešovský kouč a pokračoval: \"Našou úlohou číslo jeden tu bude predstaviť sa najmä výrazne zlepšenou obranou. Dnes nás ešte čaká teoretická príprava v podobe analýzy zápasu Dinama s Ciudad Realom, hodinový tréning a odpočinok. V sobotu pred zápasom už absolvujeme len krátku rozcvičku. Naším cieľom bude vracať sa z Rumunska s takým skóre, ktoré by nám pred odvetou dávalo šancu na PVP. \"
Šulc umiestnil súpera na hranicu prvej dvadsiatky najlepších európskych klubov: \"Je to klub s bohatou tradíciou, no v Rumunsku je situácia rovnaká ako u nás - čo sa naučí trochu behať po palubovke, hneď odchádza do zahraničia. \"

Tabuľka F-skupiny po 2. kole
1. MKB Vezsprém KC 2 2 0 0 72:50 4
2. BM Ciudad Real 2 2 0 0 68:48 4
3. Dinamo Baumit Bukurešť 2 0 0 2 51:66 0
4. Tatran Prešov 2 0 0 2 47:74 0
 

Vyberte región